DS 4

Verleidelijke Fransoos

Een middelgrote auto is in de regel afgestemd op de middelmaat. Om de grootst mogelijke doelgroep aan te spreken wordt gekozen voor een ingetogen uiterlijk en conventionele techniek. Maar wat als die middenklasser juist liefhebbers moet aanspreken? Dan is het aanbod beperkt en voornamelijk Duits. Om daar verandering in te brengen introduceert het op-en-top Franse merk DS nu de 4. Hoe weet deze Fransoos te verleiden?

Autotest | DS 4 Verleidelijke Fransoos

De DS 4 is een middenklasser met bovengemiddelde kwaliteiten. De vormgeving is uniek Frans, terwijl de uitrusting rijk en modern is. Indien gekozen voor PHEV ook bovengemiddeld vlot en zuinig.

Plus

  • verfijnd onderstel / goede rijeigenschappen
  • rijke, moderne uitrusting
  • als benzine, hybride en elektrische auto verkrijgbaar

Min

  • plug-inhybrid kan energie niet slim over route verdelen
  • veiligheidsgordel niet in hoogte verstelbaar
  • temperatuur alleen vanuit menu op beeldscherm in te stellen

Conclusie

Weet de nieuwe middenklasser van DS te overtuigen met bovengemiddelde kwaliteiten? Ja, zeker! De DS 4 weet te overtuigen met verfijning, zowel in de vormgeving als de rijeigenschappen. Dankzij de typisch Franse vormgeving weet DS klanten te verleiden die zich niet thuisvoelen bij de "premium" modellen van andere merken.

Ook wanneer puur met het verstand wordt geoordeeld weet de DS 4 te overtuigen. De DS 4 is een slagje groter dan andere middenklassers en benut dat door net even meer bagageruimte en beenruimte achterin te bieden. De uitrusting is ongeacht de gekozen uitvoering rijk en modern. De plug-inhybride scoort met de combinatie van vermogen, prestaties en verbruik bovengemiddeld goed en maakt de verleiding compleet.