Mercedes-Benz GLE Coupe

Groots in stijl

De Mercedes-Benz GLE is groot en hoog en dat dient diverse doelen. De royale omvang zorgt voor heel veel binnenruimte. De hoge bouw zorgt voor een beter overzicht en daarmee voor meer comfort. Bovendien zorgt de hoogte voor de nodige bodemvrijheid en dat is belangrijk bij rijden in het terrein. De GLE Coupé voegt nog iets toe aan de mix: stijl.

Autotest | Mercedes-Benz GLE Coupe Groots in stijl

De Mercedes-Benz GLE Coupe onderscheidt zich van andere luxe SUV's met zowel een meer sportief karakter als een bijzonder lijnenspel. Dit doet geen afbreuk aan de ruimte of terreinwaardigheid.

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • machtige 400d
  • ruim en praktisch

Min

  • Commercieel geluid Burmester audio
  • Kunstmatig gevoel luchtvering

Conclusie

Wie kiest voor een luxe SUV (Sports Utility Vehicle) doet dat zelden uit noodzaak en meestal om een droom in vervulling te laten gaan. Bij de Mercedes-Benz GLE draait alles om comfort, prestaties en terreinwaardigheid. De hoge zit in de luxe cocon geeft het veilige, machtige en bevoorrechte gevoel dat daarbij hoort. Maar... omdat de SUV inmiddels het meest populaire type auto is, is de exclusiviteit minder. Juist daarom is de Mercedes-Benz GLE er ook als Coupé.

Ten opzichte van de vorige generatie is het concept niet gewijzigd, maar omdat dit nu wordt ingevuld met de laatste stand van de techniek, gaat deze tweede generatie van de GLE Coupé in alle opzichten verder. Het weggedrag op de openbare weg is verbeterd, zonder concessies te doen aan de terreinwaardigheid. De uitrusting is modern, met veel aandacht voor actieve veiligheid en gebruiksgemak. Voor de GLE Coupé komt daar een verfijnde uitstraling bij, waardoor de auto grootser en stijlvoller is geworden.