Lancia Voyager

Schrijffoutje?

Het is geen geheim: recentelijk zijn Lancia en Chrysler samengaan. Lancia is succesvol op de thuismarkt, maar verkoopt weinig auto's buiten Italië. Daarom heeft het merk onvoldoende middelen om nieuwe auto's te ontwikkelen. Chrysler heeft juist een groot aanbod van modellen, maar bewijst al jaren dat het geen idee heeft hoe een auto moet worden vormgegeven om succesvol te zijn in Europa. De eerste vrucht van de samenwerking tussen Lancia en Chrysler is de "Voyager".

Autotest | Lancia Voyager Schrijffoutje?

De Chrysler Voyager heet voortaan Lancia Voyager. Geen aanwinst voor de autowereld, maar omdat grote MPVs schaars zijn toch fijn dat deze gigant leverbaar blijft voor wie maximale ruimte nodig heeft.

Plus

  • nette prijs
  • heel veel ruimte
  • comfortabel

Min

  • nauwelijks gevoel in stuurwiel
  • matige prestaties

Conclusie

Lancia en Chrysler zijn samengegaan. Het eerste resultaat daarvan is dat alle bestaande modellen van Chrysler voortaan in Europa als Lancia door het leven gaan. Volgens een woordvoerder moet dit slechts gezien worden als een eerste stap en mogen er in de toekomst mooie dingen van de samenwerking worden verwacht.

De Lancia Voyager is bepaald geen aanwinst voor de autowereld. Toch is het wel degelijk goed dat dit model behouden blijft, want het aanbod van grote MPV's als deze is zeer gering. In vergelijking met het handjevol concurrenten scoort de Voyager op het gebied van rijeigenschappen slechts een krappe voldoende. Daar staat tegenover dat de Lancia veel en vooral flexibel in te delen ruimte biedt tegen een relatief bescheiden prijs. De naam Lancia Voyager blijft onwennig, maar dankzij de Italiaanse inmenging is de auto een stuk aansprekender geworden.