Citroen C-Zero

Zeven dagen onder hoogspanning

Het is zo ver: de eerste elektrische auto's staan daadwerkelijk bij de dealer. Dat betekent dat het nu tijd is om uit te vinden hoe het dagelijks leven met een elektrische auto bevalt. Autozine zweerde de benzine en diesel een week lang af en ging op stap met de Citroën C-Zero. Het werd een week lang leven onder hoogspanning.

Autotest | Citroen C-Zero Zeven dagen onder hoogspanning

De Citroen C-Zero behoort tot de eerste generatie elektrische auto's die daadwerkelijk te koop is voor het grote publiek. Helaas is op diverse punten merkbaar dat de C-Zero de eerste in zijn soort is.

Plus

  • Prima prestaties
  • Alle luxe en comfort van een traditionele auto
  • Uiterst praktisch in de stad (kleine draaicirkel, smal koetswerk)

Min

  • actieradius veel kleiner dan beloofd
  • matige wegligging
  • Geringe beenruimte voorin

Conclusie

Zeven dagen zonder benzine of diesel; sinds kort kan het echt, maar het vraagt gewenning. De Citroën C-Zero behoort tot de eerste generatie elektrische auto's die daadwerkelijk te koop is voor het grote publiek. Helaas is op diverse punten merkbaar dat de C-Zero de eerste in z'n soort is. Van de beloofde actieradius van 130 km, blijft in de praktijk niet meer dan 75 km over. Op de publieke laadpunten kan in de praktijk niet worden gerekend (speciale betaalpas vereist, veelal bezet door niet-elektrische auto's en te dun gezaaid). Daarbij is de wegligging van de C-Zero matig.

Daar staat tegenover dat de C-Zero geen (directe) uitstoot heeft. Als de benodigde stroom op een duurzame wijze wordt opgewekt, is elektrisch rijden de oplossing voor het milieuprobleem. Dankzij de elektromotor biedt zelfs dit kleine autootje meer comfort dan menig topklasse reislimousine. De ruimte en uitrusting is vergelijkbaar met die van andere kleine auto's.

De vraag resteert of de rit met de C-Zero langer dan een week had mogen duren. Het antwoord is: ja, maar alleen als tweede auto in het huishouden.

Citroen C-Zero 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Citroen C-Zero

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Citroen C-Zero full electric / airco / €2000,- subsidie

37.774 km - 2018 € 8.950,-

Categorie
MPV
Brandstof
Electro
Kleur
Wit
Autobedrijf Neelen BV
Heesch, NL