Toyota Prius (2009 - 2015)

Zwartrijder?

Stel u zoekt een luxe, ruim bemeten en modern gelijnde zakenauto. Dan is er keuze genoeg, bij alle merken en in alle smaken. Maar de belastingdienst maakt snel een einde aan de pret met een torenhoge bijtelling. Er is echter een auto die zo milieuvriendelijk is, dat de belastingdienst er zelfs korting op geeft! Dankzij vooruitstrevende techniek zou dit zuinigheidswonder toch even goed rijden als de concurrenten. Is de Toyota Prius de ideale zakenauto?

Autotest | Toyota Prius (2009 - 2015) Zwartrijder?

De Toyota Prius is zowel de ideale zakenauto als de meest verantwoorde auto van dit moment. Dankzij hybride-aandrijving is de Prius comfortabeler en zuiniger dan conventionele auto's. Alleen voordelen

Plus

  • zeer voordelig
  • vlotte, comfortabele zakenauto
  • moderne, bruikbare techniek

Min

  • matig zicht in binnenspiegel
  • veel bandengeluiden op slecht wegdek
  • veel betuttelende piepjes en waarschuwingen

Conclusie

Is de Toyota Prius de ideale zakenauto? Of is dit slechts het nieuwste troeteldier voor milieuactivisten en andere idealisten? Het antwoord: beide.

Als zakenauto biedt de Prius heel veel waar voor z'n geld. Omdat de auto is vrijgesteld van diverse belastingen, is het uitrustingsniveau veel hoger dan gebruikelijk bij een auto met dit prijskaartje. Dankzij alle geavanceerde elektronica is de Prius comfortabeler en veiliger dan menig andere auto in dit segment. Als het gaat om ruimte en praktische mogelijkheden doet de Prius niet onder voor andere zakenauto's.

Dankzij de hybride-techniek is de Prius uitzonderlijk zuinig. Dat gaat niet ten koste van de prestaties of het rijplezier. Het enige probleem is nu: wie zo voordelig uit is, wordt vroeg of laat verdacht van zwartrijden ...