Mitsubishi Carisma

Vrienden om het even

Als de dag van gisteren kan ik het mij herinneren: de presentatie van de Mitsubishi Carisma tijdens de AutoRAI van 1995. Onder spotlights, tromgeroffel en rook werd door danseressen en acrobaten in glitterpakken een baanbrekende nieuwe auto gepresenteerd. Wat zou er onder het doek vandaan komen? Het werd een wat anoniem uitziende middenklasser onder de naam "Carisma". Het zal wel een heel bijzondere auto zijn, maar aan de buitenkant zag ik het er niet aan af. Nu, jaren later, mag ik die auto aan een test onderwerpen.

Autotest | Mitsubishi Carisma Vrienden om het even

Zelden had een auto zo'n misplaatste naam. Als de Mitsubishi Carisma iets niet heeft, is het wel charisma. Op dit detail na, valt er niets af te dingen op de Carisma. Rijdt goed en betrouwbaar.

Plus

  • nette prijs
  • goede prestaties
  • comfortabel

Min

  • motor moet hard werken
  • zeldzaam saai
  • slechts één airbag

Conclusie

Bij een auto die zo veel reclame nodig heeft als de Mitsubishi Carisma, rijst het vermoeden dat er iets structureel mis is met de auto. Dat is niet zo. De Carisma heeft geen echt zwakke punten. Daar staat tegenover dat de auto ook geen overtuigende sterke punten heeft om boven de concurrentie uit te steken.

Een uitzondering daarop zou de Carisma met GDi motor kunnen zijn, waarvan Mitsubishi een spectaculair gunstiger benzineverbruik belooft dan bij soortgelijke auto's. Deze test gaat echter over de diesel en die verstaat zijn werk evenals de rest van de techniek prima. De auto heeft daarom maar één echte fout: de naam. Sinds de Fiat Croma is dit de meest ongelukkig gekozen naam in tijden, want zoals de Fiat vetvrij was, is de Mitsubishi Carisma geheel-en-al vrij van charisma.

Mitsubishi Carisma 3 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Mitsubishi Carisma

3 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Mitsubishi Carisma 1.6 GL Limited Edition

325.000 km - 1997 € 900,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Imex Cars
Breda, NL
Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Dutch Touring Car 1998 UNIEK

358.200 km - 1998 € 1.995,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit
CARRION
Oosterhout, NL
Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Classic

157.373 km - 1999 € 595,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
Van Keulen Auto's
Steensel, NL