DS 3

Zorgeloos genieten

Bij DS draait het niet om cijfers of specificaties. Bij DS draait het om emotie en dus tellen vooral het uiterlijk en het karakter. Dus toen de DS 3 voor modeljaar 2023 werd aangepast is niet alleen de techniek gemoderniseerd, maar werd nog meer aandacht geschonken aan de uitstraling en de emotie. Hoe heeft DS dat gedaan?

Autotest | DS 3 Zorgeloos genieten

De DS 3 voor modeljaar 2023 onderscheidt zich met typisch Franse vormgeving. De elektrische aandrijving en het verfijnde onderstel zorgen voor comfort en een superieur gevoel.

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • verfijnd weggedrag
  • soepel, sterk en voordelig als elektrische auto

Min

  • Focal audio niet beschikbaar in e-Tense
  • stevige prijs
  • veel bandengeluiden

Conclusie

De DS 3 is aangepast voor modeljaar 2023 en dat houdt veel meer in dan het moderniseren van de techniek. Het uiterlijk past nu beter bij de stijl van de nieuwere en grotere modellen. Bovendien is chroom verruild voor zwarte accenten, waardoor de auto er stoerder uitziet en dat past goed bij een "crossover" zoals deze. Het interieur staat bol van de verwijzigingen naar de Franse mode-industrie, terwijl de ergonomie is verbeterd. Het infotainment-systeem is sterk verbeterd en het Focal audiosysteem is zelfs het beste in dit segment.

Het weggedrag is gelijk gebleven. De nadruk ligt op comfort, waarbij de exacte besturing en het verfijnde onderstel ervoor zorgen dat het rijden moeiteloos is. Met de PureTech 130 benzinemotor levert de DS 3 nette prestaties tegen een matig verbruik. De nadrukkelijk aanwezige driecilinder-roffel doet afbreuk aan het premium-gevoel. De elektrische e-Tense is daarom veruit de beste keuze. Die biedt superieure prestaties, souplesse en rust terwijl de kilometerkosten lager zijn. Dankzij een geheel nieuwe batterij en elektromotor is de actieradius groot voor luxueus en zorgeloos rijden.