MG 4

IJskoud de voordeligste

MG heeft als missie elektrische auto's betaalbaar te maken. Daarom bood het van oorsprong Engelse merk, dat nu in Chinese handen is, al een scherp geprijsde SUV en stationcar aan. Een gewone, middelgrote hatchback ontbrak echter nog. Daarom is het nu tijd voor de MG 4: de voordeligste elektrische middenklasser van Nederland!

Autotest | MG 4 IJskoud de voordeligste

De MG 4 is een middenklasser met elektrische aandrijving. Het onderstel en aandrijving deugen. De ergonomie en verfijning staan niet op het niveau van de concurrentie. De scherpe prijs maakt dit goed.

Plus

  • scherpe prijs (vooral in basis-versie)
  • prima rijeigenschappen
  • rijke, moderne uitrusting

Min

  • matige afleverkwaliteit door fabriek
  • 1-pedaal rijden niet mogelijk
  • verwarming weet temperatuur niet constant te houden

Conclusie

Met de 4 biedt MG de voordeligste elektrische auto in het midden segment aan. De grote vraag is dus: heeft MG bezuinigd om tot de lage prijs te komen of biedt de 4 hetzelfde product aan tegen een scherpere prijs?

Het antwoord luidt: iets er tussenin. MG heeft niet zozeer bezuinigd, maar het is wel duidelijk dat het merk nog steeds bezig is om zichzelf uit te vinden. De ergonomie, bediening en verfijning zijn daarom niet van het niveau van de gevestigde orde. Daarnaast werden beide auto's die voor deze test zijn gebruikt geplaagd door onvolkomenheden die door zowel de fabriek als de dealer hadden moeten worden opgespoord vóór aflevering.

De onvolkomenheden kunnen gelukkig eenvoudig worden opgelost met software-updates en de lage prijs compenseert de overige bezwaren ruimschoots. Bovendien is de MG 4 het eerste model dat gebruik maakt van een nieuw platform met een nieuwe aandrijflijn en daarmee staat het merk wel degelijk op het niveau van de concurrentie. De basis-uitvoering is veruit de slimste keuze en maakt de MG 4 ijskoud de voordeligste!

MG 4 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters MG 4

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

MG 4 Luxury 64 kWh

10.691 km - 2023 € 31.900,- incl. BTW

Categorie
Hatchback
Brandstof
Electro
Kleur
Wit
VDW Cars
Oisterwijk, NL